Kezdőlapra Bay Zoltán Fizikaverseny
Szervezi az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja

Kezdőlap    Versenynaptár    Verseny    Ajánlott honlapok    Archívum    ELFT Békés Megyei Csoport    FizKapuAz 1. forduló feladatai (2015/2016)

A kategória feladatai   (WORD dokumentum)

B kategória feladatai   (WORD dokumentum)

C kategória feladatai   (WORD dokumentum)


Fontos tudnivalók

A verseny három kategóriában zajlik.

Az A kategóriában alaphelyzetben a 9. osztályosok versenyezhetnek. A feladatok a gimnáziumi 9. évfolyamos fizikaanyag időarányosan feldolgozható részéből származnak.

A B kategóriában alaphelyzetben a 10. osztályos tanulók indulhatnak. A feladatok a gimnáziumok 9. és 10. évfolyamos fizika tananyagának időarányosan feldolgozható részéből származnak.

A C kategóriában alaphelyzetben a 11. és 12. osztályos tanulók versenyezhetnek. A feladatok a gimnáziumok teljes fizika anyagának időarányosan feldolgozható részéből származnak.

Ha valamely iskolában a helyi tanterv szerint a fizika tanítása-tanulás csak a 10. osztályban kezdődik akkor az ilyen tanterv szerint tanuló diákok a tantervi anyaggal szinkronban lévő kategóriában versenyezhetnek. (Erről azonban a döntőbe jutott tanulóknak iskolai igazolást kell hozniuk.)

A Bay Zoltán Fizikaversenyre előzetesen nem kell jelentkezni. A jelentkezés az iskolában történik azzal, hogy a versenyző az első forduló feladatainak megoldását leadja saját fizikatanárának. Beadási határidő: 2016. január 11.

A szervezők ezúton is kérik a kollégákat, hogy a beadási határidőig beadott dolgozatokat a honlapon megjelenő megoldási útmutató alapján pontozzák. A tanulók nevét, évfolyamát, kategóriáját és az elért pontszámokat tartalmazó listát kérjük iskolánként egyetlen közös emailben, csatolt EXCEL állományként megküldeni.

Táblázat az 1. forduló eredményeinek beküldéséhez   (EXCEL)

Beküldési határidő: 2016. január 18.
Cím: bay-verseny@freemail.hu
2015/2016.

Versenynaptár 2015/2016.

1. forduló feladatai
1. forduló megoldásai

2. forduló feladatai
2. forduló megoldásai

Döntő feladatai
Döntő megoldásai

Eredmények