Kezdőlapra Bay Zoltán Fizikaverseny
Szervezi az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja

Kezdőlap    Versenynaptár    Verseny    Ajánlott honlapok    Archívum    ELFT Békés Megyei Csoport    FizKapuA 2. forduló feladatai (2017/2018)

A kategória feladatai   (WORD dokumentum)

B kategória feladatai   (WORD dokumentum)

C kategória feladatai   (WORD dokumentum)


Fontos tudnivalók

A verseny három kategóriában zajlik.

Az A kategóriában alaphelyzetben a 9. osztályosok versenyezhetnek. A feladatok a gimnáziumi 9. évfolyamos fizikaanyag időarányosan feldolgozható részéből származnak.

A B kategóriában alaphelyzetben a 10. osztályos tanulók indulhatnak. A feladatok a gimnáziumok 9. és 10. évfolyamos fizika tananyagának időarányosan feldolgozható részéből származnak.

A C kategóriában alaphelyzetben a 11. és 12. osztályos tanulók versenyezhetnek. A feladatok a gimnáziumok teljes fizika anyagának időarányosan feldolgozható részéből származnak.

Ha valamely iskolában a helyi tanterv szerint a fizika tanítása-tanulás csak a 10. osztályban kezdődik akkor az ilyen tanterv szerint tanuló diákok a tantervi anyaggal szinkronban lévő kategóriában versenyezhetnek. (Erről azonban a döntőbe jutott tanulóknak iskolai igazolást kell hozniuk.)

A Bay Zoltán Fizikaversenyre előzetesen nem kellett jelentkezni. A jelentkezés az iskolában történt azzal, hogy a versenyző az első forduló feladatainak megoldását leadta saját fizikatanárának. A beadási határidő 2018. január 29. volt.

A második forduló feladatainak beadási határideje: 2018. február 26.

A szervezők ezúton is kérik a kollégákat, hogy a beadási határidőig beadott dolgozatokat a honlapon megjelenő megoldási útmutató alapján pontozzák. A tanulók nevét, évfolyamát, kategóriáját és az elért pontszámokat tartalmazó listát kérjük iskolánként egyetlen közös emailben, csatolt EXCEL állományként megküldeni.

Táblázat az 2. forduló eredményeinek beküldéséhez   (EXCEL)

Beküldési határidő: 2018. március 5.
Cím: bay-verseny@freemail.hu
2017/2018.

Versenynaptár 2017/2018.

1. forduló feladatai
1. forduló megoldásai

2. forduló feladatai
2. forduló megoldásai

Döntő feladatai
Döntő megoldásai

Eredmények


Támogatók

Bay Zoltán
Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.
Kezdőlapra

Klebersberg Központ
Békéscsabai Tankerületi Központ


Linamar Hungary Zrt.
OROS Division


Orosháza Város Önkörmányzata

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium